Holiday Inn Hotel, Stockport Exchange

Holiday Inn Hotel, Stockport Exchange

Holiday Inn Hotel, Stockport Exchange

PROJECT OVERVIEW

We are pleased to be part of Muse Development’s team, selected as Stockport’s development partner. Stockport Council bought the site in order to create a gateway from the train station to the town centre. The development includes a high quality office quarter, an attractive public realm area, a hotel, retail units, ease of access to the town centre, and improved car parking for the station.

For Phase 1 of the development we were involved in the design of a new 1,000 space multi-storey car park.

For Phase 2, which is now complete, we were involved in the design and construction of a 50,000 sq ft office block, 115 bedroom Holiday Inn Express Hotel, new pedestrianised public space outside the train station, and a new reconfigured road layout to improve station access. The aim being to create a new gateway to Stockport town centre.

Our analysis included the consideration of connecting the development to Stockport’s proposed heat network. The buildings will achieve BREEAM Excellent. The scheme won ‘Public/Private Partnership of the Year’ at the Insider North West Property Awards, and is a finalist for the Manchester Chamber of Commerce ‘Building of the Year’ Award.

About This Project

5

CLIENT : Muse Developments

5

ARCHITECT : Aedas RHWL Architects

5

PROJECT VALUE : £60 million approx

5

CONTRACT DURATION: August 2011 - ongoing

Get in touch

14 + 4 =

Stockport Exchange Car Park

Stockport Exchange Car Park

Stockport Exchange Car Park Scheme

PROJECT OVERVIEW

As part of Phase 1 of the Stockport Exchange development we designed the MEP services for the new 1,000 space multi-storey car park at Stockport train station.

With more than double the spaces now available for the public, the car park has been designed for ease and safety. With staff on site 24:7, there are also 21 dedicated stairwell help points all linked to the NCP customer contact centre. There are three new pay on foot machines, as well as the opportunity to pay on exit to avoid queuing at peak times.

The new crisp and clean LED lighting throughout will cut down on energy consumption and light pollution. There are also five electric car charge points and a dedicated cycle hub with space for 50 cycles, entry cards, changing rooms and lockers for cyclists.

 

Stockport Council bought the Grand Central site earlier this year in order to create a gateway from the train station to the town centre. The development includes a high quality office quarter, an attractive public realm area, improved car parking for the station, a hotel, retail units and ease of access to the town centre.

It was short listed in the Best New Car Park category at the 2015 British Parking Awards.

About This Project

5

CLIENT : Muse Developments

5

PROJECT MANAGER: Aedas RHWL

5

CONTRACT DURATION: October 2011- January 2014

Get in touch

9 + 3 =

Stockport Exchange Redevelopment

Stockport Exchange Redevelopment

Stockport Exchange Redevelopment

PROJECT OVERVIEW

We are pleased to be part of Muse Developments team, selected as Stockport’s development partner. Stockport Council bought the site in order to create a gateway from the train station to the town centre.

The development includes a high quality office quarter, an attractive public realm area, a hotel, retail units, ease of access to the town centre, and improved car parking for the station.

For Phase 1 of the development we were involved in the design of a new 1,000 space multi-storey car park.

For Phase 2, which is now complete, we were involved in the design and construction of a 50,000 sq ft office block, 115 bedroom Holiday Inn Express Hotel, new pedestrianised public space outside the train station, and a new reconfigured road layout to improve station access.

The next stage of the development Phase 3 is No.2 Stockport Exchange, a new six-storey Grade A office. It will incorporate environmentally friendly design features such as a green roof, photovoltaic panels, LED lighting and ultra-low water consuming fittings. Features include the use of natural daylight and enhanced fabric minimise the building’s carbon emissions, creating a reduction in its indirect impact on climate change. Our analysis of the scheme included the consideration of connecting the development to Stockport’s proposed heat network.

All the buildings have been designed to achieve a BREEAM Excellent rating.

The scheme won in the Commercial Category at the 2018 RICS Awards, ‘Public/Private Partnership of the Year’ at the 2017 Insider North West Property Awards and was nominated for a 2018 BCO Award.

 

2 Stockport Exchange Complete

 

About This Project

5

CLIENT : Muse Developments

5

ARCHITECT : Aedas RHWL Architects

5

PROJECT VALUE : £60 million approx

5

CONTRACT DURATION: August 2011 - ongoing

Get in touch

12 + 10 =