Heathrow Airport Holiday Inn, London

Heathrow Airport Holiday Inn, London

Heathrow Airport Holiday Inn, London

PROJECT OVERVIEW

We provided Performance and Monitoring duties for this hotel development at Heathrow Airport. The hotel comprises of 232 bedrooms, 17 meeting rooms and leisure and restaurant facilities.

About This Project

5

CLIENT : Alfred McAlpine special Projects & BDL Hotels

5

PROJECT VALUE : £12 million

5

CONTRACT DURATION: Jan 1999 - June 2001

Get in touch

1 + 13 =

St Monica’s Hoxton, London

St Monica’s Hoxton, London

St Monica’s Hoxton, London

PROJECT OVERVIEW

Mixed development refurbishment, creating office, restaurant, residential and community space.

Adapted between 2001 and 2004, the work focused on three areas. The first, a ground floor rear extension, which replaces the old playground and houses the gym. The rear wall adjoining the Arden Estate and roof have been treated as one continuous timber surface. A range of timber shutters in the wall and flush but operable skylights naturally ventilate the Douglas fir ply-lined interior. The second extension, similar to that in the playground, is a single-storey star-shaped structure with a glazed elevation that reflects the surrounding roofscape. This houses an apartment. Lastly, inside each original whitewashed brick-lined classroom, the design introduced stressed-ply timber-clad mezzanines. 

The original entrances were reconfigured to accommodate the many different organisations and individuals that share the building. A sequence of four hallways step deep into the plan, leading ultimately to the new lift. The third is a red timber panelled room overlooking a new and strangely shaped garden lined in green mirror glass that accentuates the green hue of the ferns filling the space.

About This Project

5

CLIENT : Capital and Provident

5

ARCHITECT : Buschow Henley

5

CONTRACT DURATION: 2001 - 2004

Get in touch

11 + 12 =

Notting Hill & Ealing School, London

Notting Hill & Ealing School, London

Notting Hill & Ealing School, London

PROJECT OVERVIEW

This venture was a complex new build and remodeling project all set within a live school environment.

Works consisted of the demolition of the existing gymnasiumand assembly hall located at the heart of the school, and the construction of a new six storey extension. The new west wing includes an underground sports hall built to Sport England standards, a large double height multi-functional hall, a 100-seat theatre complete with state of the art lighting and sound, and a second floor dance studio that is one of the feature architectural elements.

Remodelling and refurbishment works are also being carried out to improve the existing main entrance building at ground floor level with the reconfiguration of the existing entrance, reception, library and portrait room to form a clear, welcoming, light and open route leading seamlessly to the feature three storey high foyer space of the new extension.

Notting Hill and Ealing High School was ‘Highly Commended’ in acknowledgement and recognition of the positive, and beneficial contribution to the amenity of the London Borough of Ealing, in the 2014 Ealing Civic Society Awards.

About This Project

5

CLIENT : Girls Day School Trust

5

ARCHITECT : Ellis Williams Architects

5

PROJECT VALUE : £11 million

5

CONTRACT DURATION: 2008 – 2010

Get in touch

1 + 1 =

Coombe Green Villas, London

Coombe Green Villas, London

Coombe Green Villas, London

PROJECT OVERVIEW

We are currently working with London based developer, Provest and Sustainable by Design Architects on behalf of N&G developments Ltd, on this luxury residential development situated within the Coombe Hill Conservation Area between the town centres of Wimbledon and Kingston upon Thames, providing detailed M&E design, co-ordination and on site monitoring services.

The project involves the demolition of an existing dwelling and construction of 3 detached, luxury, 8 bedroomed family Villas, each with their own outdoor swimming pool.

These sustainable homes are being built to Passivehaus standards for the building fabric, and will incorporate PV array technology at roof level to provide supplementary electricity, as well as rain water harvesting systems serving the WC’s. Ventilation to each property is provided by extensive whole house ventilation systems with heat recovery.

Due to the high end specification requirements of each Villa, supplementary heating and cooling is provided via high efficiency, high C.O.P., VRF systems utilizing ceiling void mounted fan coil units. LTHW underfloor heating systems are also provided to main bathroom and en-suite areas, with these systems being served by high efficiency air to water air source heat pump units.

About This Project

5

CLIENT : Provest Co.

5

ARCHITECT : Sustainable by Design

5

CONTRACT DURATION: October 2014 - ongoing

Get in touch

4 + 5 =

Brunel University Framework, London

Brunel University Framework, London

Brunel University Framework, London

PROJECT OVERVIEW

This £100m framework master plan included the appraisal, upgrading and enhancement of the campus utilities, security and IT infrastructure, to improve reliability and enable the new development on the site, as well as the formation of a statement gateway to access the site. The project included the evaluation of a range of sustainability measures; including biomass fuelled heating, micro CHP and Solar heating, and the replacement of the campus central heating system which provides heat to all buildings on the campus.

A new indoor 130m running track with support conditioning/science facilities and a new netball hall was created.Hannans designed the M&E Services so that both buildings were naturally ventilated. We also created building models to maximise the use of natural daylight in the buildings. Alongside the new indoor athletics centre development, the existing sports centre was refurbished and upgraded for student and community use.

Existing laboratory and workshops were converted to IT workshops and support areas, together with the alteration and refurbishment of the Engineering Complex to provide a range of facilities for departments being relocated from another campus. These included laboratory facilities, engineering workshops, display spaces, IT workshop and storage facilities.

Other works included the installation of an 80kw combined heat and power unit for experimental purposes, scenic passenger lifts, audio visual facilities, interactive study space, and the refurbishment of the front of house areas incorporating internet café at the central lecture hall.

About This Project

5

CLIENT : Brunel University

5

ARCHITECT : Various

5

PROJECT VALUE : £100 million +

5

CONTRACT DURATION: December 2002 – January 2009

Get in touch

12 + 8 =