New Bailey Car Park, Salford

New Bailey Car Park, Salford

New Bailey Car Park, Salford

PROJECT OVERVIEW

As part of English Cities Fund’s £650M Salford Central regeneration plans we provided MEP performance duties for the new 700 space multi-storey car park at New Bailey. 

New Bailey is a high value, high density corporate centre. A Premier Inn hotel and a multi-storey car park have been completed and a 125,000 sq ft office scheme, One New Bailey, is now under construction.  

It has included in numerous awards shortlists including both commercial and infrastructure nominations in the 2016 RICS Awards, and best new car park in the 2016 British Parking Awards, where it went on to win in the Architectural Achievement Award category.

 

About This Project

5

CLIENT : English Cities Fund

5

ARCHITECT : Aedas RHWL Architects

5

PROJECT VALUE : £12 million

5

CONTRACT DURATION: April 2012 - November 2014

Get in touch

14 + 9 =

Stockport Exchange Redevelopment

Stockport Exchange Redevelopment

Stockport Exchange Redevelopment

PROJECT OVERVIEW

We are pleased to be part of Muse Developments team, selected as Stockport’s development partner. Stockport Council bought the site in order to create a gateway from the train station to the town centre.

The development includes a high quality office quarter, an attractive public realm area, a hotel, retail units, ease of access to the town centre, and improved car parking for the station.

For Phase 1 of the development we were involved in the design of a new 1,000 space multi-storey car park.

For Phase 2, which is now complete, we were involved in the design and construction of a 50,000 sq ft office block, 115 bedroom Holiday Inn Express Hotel, new pedestrianised public space outside the train station, and a new reconfigured road layout to improve station access.

The next stage of the development Phase 3 is No.2 Stockport Exchange, a new six-storey Grade A office. It will incorporate environmentally friendly design features such as a green roof, photovoltaic panels, LED lighting and ultra-low water consuming fittings. Features include the use of natural daylight and enhanced fabric minimise the building’s carbon emissions, creating a reduction in its indirect impact on climate change. Our analysis of the scheme included the consideration of connecting the development to Stockport’s proposed heat network.

All the buildings have been designed to achieve a BREEAM Excellent rating.

The scheme won in the Commercial Category at the 2018 RICS Awards, ‘Public/Private Partnership of the Year’ at the 2017 Insider North West Property Awards and was nominated for a 2018 BCO Award.

 

2 Stockport Exchange Complete

 

About This Project

5

CLIENT : Muse Developments

5

ARCHITECT : Aedas RHWL Architects

5

PROJECT VALUE : £60 million approx

5

CONTRACT DURATION: August 2011 - ongoing

Get in touch

8 + 4 =